Tyveri fra Stigsnæs Kystbatteri

Stigsnæs Kystbatteri Venner udsat for tyveri af tre sæt borde og bænke – HJÆLP EFTERLYSES.

Det var nærmest med vandtro at PR og rundviser for Stigsnæs Kystbatteri Venner, Henrik Falch, søndag mødte op til rundvisning og fortælling på det historiske batterie i Stigsnæs Skoven, da han opdagede, at de tre sæt med borde og bænke var væk.

I dagene 21. – 22. juni havde laugets medlemmer arbejdsdage for at gøre klar til turistsæsonnen og den forestående kanon-skydninger 17. juli.
Udover at male kanonerne blev også også bord og bænke malet
og fik et par ekstra skruer, fordi nogle knap så velkomne gæster tidligere på måneden havde brugt og mishandlet borde og bænkenr ved en fest i de skønne omgivelser.

– Det er derfor også beskæmmende og tarveligt, at nogle inden for den seneste uges tid har stjålet alle 3 bord og bænkesæt til en værdi af mindst 30.000 kr., der var den pris de kostede, da vi ikøbte dem for godt 4 år siden, siger laugets formand Steen Olsen.
Bord og bænke har grundet den historiske konstruktion og materialevalg en stor størrelse og vægt – som givet har krævet en meget stor trailer og mere end en person til at bortskaffelse som er sket gennem skovvejen fra Stigsnæs Landevej til batteriet.
Der er brugt tusindvis af frivillige timer på at sætte Stigsnæs Kystbatteri i den stand, det er nu med skydeklare kanoner, mandskabshuse og historiske fortællinger på hjemmeside og af en kystartillerist i ægte uniform.

Alle 6 bænke og 3 borde har fræset batteriets logo ned i træet og lauget håber på hjælp til at dele det kedelig budskab, så tyveriet hurtigt kan blive opklaret. Politiet har naturligvis fået en anmeldes på tyveriet – men nærmere information kan også gives laugets formand Steen Olsen på 20455732.

Der er udlovet en dusør på 1.000 kr. for oplysninger der kan finde frem til de stjåle bord og bænke. Du kan også kontakte laguet og formanden via mail på formand@kystbatteriet.dk

Frivillig Jan Buchwald i gang med at vaske borde og bænke juni 2022.
Foto: Henrik Falch